Miten Saan Ystäviä Menestystä Vaikutusvaltaa

Moni ystävistäni on jo pitkään suositellut lukemaan Dale Carnegien klassikon Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa ( How to Win Friends and Influence People). Kiitos vinkeistä! Vihdoin sain kirjan käteeni ja suositukset olivat oikeassa, teos on lukemisen arvoinen. Kyseessä on 1937 ensimmäisen kerran julkaistu elämäntaito-opasten legenda, joka on yhä relevanttia luettavaa kenelle tahansa. Dale Carnegie: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa Teoksen suomenkielinen nimi on itse asiassa suomalaiseen yhteiskuntaan vähän liiankin suoraviivainen. Eihän meillä olla totuttu tavoittelemaan tällaisia asioita, tai ainakaan sanomaan sitä ääneen. Kuitenkin kirjan tarkoituksena on yksinkertaisuudessaan jakaa hyviä vinkkejä siihen, miten parantaa ihmisten välistä vuorovaikutusta eri tilanteissa. Kulttuurillisesti kirja on hyvällä tavalla amerikkalainen. Ystävällisyys säilytetään, vaikka asioista oltaisiinkin eri mieltä. Siinä meidän keskustelukulttuurissa on opittavaa. Etenkin suomalainen verkkokeskustelu taitaa olla Carniegien oppien puhdas vastakohta.

Tiimiakatemia | Esseepankki » Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa

  • Breathe Business: Carnegie: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa
  • Asuntoauton vuokraus turku
  • Miten saan ystäviä menestystä vaikutusvaltaa reaction
  • Carnegie Dale, Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa - Memorator Antikvariaatti
  • Jokken kirjanurkka: Dale Carnegie: Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa

Miten saan ystäviä, menestystä, vaikutusvaltaa - Suomen Keskusta - Suomi24 Keskustelut

Miksi ihmiset haluaisivat mennä omalle epämukavuusalueelleen? Kirjan perusteella ihmisiin vaikuttaminen on helppoa. Perusperiaatteena on saada ihmiset haluamaan asioita. Ei pidä miettiä sitä, mitä itse haluan. Toki voidaan viestiä niin, että LC on pakollinen paha joka pitää nyt vain suorittaa. Pitää kuitenkin muistaa, että Tiimiakatemia on aika rankka yleisö täynnä vahvoja persoonia, jotka suurimmaksi osaksi eivät siedä sääntöjä ja pakollisia juttuja kovin hyvin. Tekemisen tulee lähteä henkilön omasta motivaatiosta tehdä asioita. Sen sijaan, että miettii, miten saan ihmiset tekemään asioita tulee miettiä sitä, miten saa ihmiset haluamaan tehdä asioita. Viestinnän täytyy siis koostua asioista, mitä akatemialaiset haluavat kuulla. Minuun itseeni vaikutti todella paljon yksinkertainen video Kebnekaisen reissulta, jonka akatemialaiset olivat tehneet 2000-luvun alussa. Samalla kuin valkut selittivät, mistä koko homma oli lähtöisin, oli myyty. Halusin kuulla, että tästä on jotakin hyötyä minulle itselleni.

Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa | Y-akatemia

Rating: 0. 0/ 5 (0 votes cast) Miten saada ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa? Tuohon edellä mainittuun ikiaikaiseen kysymykseen on vuonna 1936, pyrkinyt antamaan vastauksia ja neuvoja muuan legenda Dale Carnegie. Hän oli yhdysvaltalainen kirjailija ja kouluttajaguru. Carnegie esittää kirjassaan periaatteita, joita yrittämällä noudattaa mahdollisimman hyvin, on mahdollista onnistua saamaan itselleen ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Hän uskoi vahvasti, että menestys on seurausta hyvistä kommunikaatiotaidoista. Ei hullumpi ajatus tuo.. Paljon kirjassa ei konkreettisesti keskitytä siihen, miten saada bisnekset menestyviksi, vaan enemmänkin siihen, kuinka sinusta itsestäsi tulee miellyttävämpi ihminen ja kuinka toimia erilaisissa tilanteissa. Aion tässä reflektiossa käydä läpi aihealue kerrallaan nuo periaatteet (listaan ne kappaleen alkuun) ja samalla pohtia omaa käyttäytymistäni, sekä sitä mitä periaatteista voisin toisin tehdä. Ihmisten käsittelyn perusmenetelmät Periaatteet: 1: Älä arvostele, tuomitse tai valita.

Miten saan ystäviä menestystä vaikutusvaltaa | Onnen tongintaa

Minulle kirja tarkoittaa jotain paljon tavanomaisempaa. Dalen ohjeet ja esimerkit näyttävät konkreettisesti, mitä hyvä käytös on. Se on toisen huomioonottamista eli toisen tärkeydentunteen korostamista. Jokainen tajuaa (tai ainakin jokaisen pitäisi tajuta), kuinka kiittäminen, kannustaminen ja toisen asemaan asettuminen kuuluu normaaliin hyvään käytökseen. Kuten Dalen esimerkit osoittavat, tällainen käyttäytyminen on kohtalaisen niukkaa. Se oli sitä 1930-luvun Yhdysvalloissa ja se on sitä 2000-luvun Suomessa. Vaikka en osaakaan multitaskata, tykkään syödä hedelmiä samaan aikaan, kun luen Dalea. Perusasiat ovat perusasioita Huono tai mielistelevä käytös normina nostaa käytöstavat arvoon arvaamattomaan. Dalen tekstin salaisuus perustuu tähän oivallukseen. Itse olen muotoillut sen suuhuni sopivaksi lausahdukseksi: "Älä ole mulkku. " Hän, joka pystyy käyttäytymään normaalien hyvien käytöstapojen mukaisesti, saa heti etumatkaa niihin, jotka käyttäytyvät huonosti. Saa olla aika kylmäkiskoinen henkilö, jos väittää, että yksinkertaisen "kiitos" sanan kuuleminen ei aiheuttaisi arvostusta toista kohtaan.

Kirja - WSOY

"Kyllä, kyllä" -menetelmä perustuu siihen, että saat toisen osapuolen vastaamaan positiivisesti kaksi kertaa, niin tämän jälkeen henkilön on vaikea kieltäytyä. Positiiviset vastaukset nostavat henkilön ylpeyttä, joka haastaa kieltämisen. Näistä tulevat vahvasti mieleen hyvät puhelinmyyjät. Myyntitilanteissa kysellään tuotteista ja kokemuksia. Tämän jälkeen tuntuu pahalta kieltäytyä ostopäätöksestä. Väittely on parasta. Olen erinomainen väittelijä ja nautin toisen ajatusten haastamisesta. Mutta ymmärrän nyt miksi se ei ehkä ole mikään paras tapa luoda suhteita. Väittelyn kautta, joko häviää väittelyn ja menettää osittain kasvojaan. Voittaessa toinen menettää kasvojaan ja persoonasta riippuen, se harvemmin luo positiivisia vaikutuksia ja varsinkaan ei tule muuttamaan mielipidettään aiheesta. Väittely on hieno tapa luoda uutta tietoa tai näkökulmia aiheesta, mutta väittely pitäisi olla sovittua. Ei siis yllätysväittelyitä. Palautteessa olen käyttänyt hampurilaismallia. Ensin kehutaan vahvasti toisen työtä, sen jälkeen annetaan palautetta parannettavista osapuolista ja palaute lopetetaan kehumiseen.

Jos siis selkäytimestä tulevat moitteet joskus ehtivät saada riidan leimahtamaan, kannattaa omat virheet myöntää heti ja painokkaasti. Carnegie kertoo, kuinka hän sekoitti radio-ohjelmassa New Hampshiren Concordin ja Massachusettsin Concordin. Eräs Concord, MA:ssa syntynyt rouva suivaantui lipsahduksesta ja lähetti Carnegielle tulikivikovan kirjeen. Carnegie päätti soittaa rouvalle ja pyydellä vuolaasti anteeksi erehdystään. Pian rouvankin oli esitettävä anteeksipyyntö omasta käytöksestään, sillä hänen tärkeydentunnettaan ei enää voinut ruokkia radioäänen oletettu typeryys vaan polttoaineeksi piti vaihtaa rouvan oma jalomielisyys. Kun moittimisen lopettaa omalta osaltaan, parisuhteen kiistat suunnilleen puolittuvat. Jos lisäksi aina myöntää painokkaasti virheensä – olivatpa ne kuinka vähäpätöisiä tahansa – riitely kuihtuu alkuunsa. (Kestoriidanaiheissa, kuten siivoamisessa, myöntely ei tosin toimi loputtomasti, jos tyytyy katumaan syntejään pelkästään sanallisesti…) Vanhaksi kirjaksi Ystäväkirja on huvittavan täynnä klikkausjournalistisia lukujen otsikoita: "Yksinkertainen keino tehdä hyvä ensivaikutus", "Jollet tätä tee, joudut vaikeuksiin", "Helppo tapa tulla hyväksi keskustelijaksi".

Ihminen on loppujen lopuksi hyvin itsekäs eläin. Kun sain kuulla niistä mahdollisuuksista, kuten kansainvälisen verkoston rakentaminen, uusien projektien löytäminen ja mahdollisuus oppia uusi oppimismetodi, mitä LC tarjoaa, minulle syntyi valtava palo lähteä. Vaikka viestintä talon sisällä on hankalaa, uskon, että LC projektiryhmä tulee tekemään hyvää työtä. Jo Lumenluonnissa saimme konkretiaa siitä, millaista viestintää tulee ''harrastaa. '' Ensimmäisiä askeleita ovat alumnien LC tarinat esimerkiksi Vahvarissa, sekä ylimääräinen Learning Circus Stage kerran kuussa perinteisen Vahvarin lisäksi.

  1. Pohjan
  2. Vanhan veräjän leona lewis