Sdp Vaaliohjelma 2019

level 1 Noita ei kannata lukea liian kritiikittömästi, ettei vaalienjälkeen tule yllätyksenä, ettei "koulutuslupausta" pidettykkään. Esimerkiksi Sinisten (joihin en suhtaudu kovin negatiivisesti) ohjelma sisältää viitisentoista menolisäystä, muttei yhtään keinoa, jolla valtio saisi lisää rahaa. Realismia kuitenkin on, että valtiontaloutta tulee ennemmin kiristää kuin keventää kestävyysvajeen takia. Lisäksi ohjelmassa on hyvältäkuulostavia lupauksia, joiden toteuttamisen käytännössä voi olla aavistuksen haastavampaa (esim. loppu koulukiusaamiselle). Oletan, että muillakin puolueilla vaaliohjelmantekoa on voinut ohjata enemmän tarve maksimoida kannatus kuin tarve tehdä realistinen ohjelma. level 2 Luonnollisestihan vaaliohjelma ei ole puolueen koko ohjelma. Se ei ole olevinaan mikään täydellinen realistinen ohjelma seuraavalle hallituskaudelle, vaan se on lähinnä vaalikampanjan kärki. level 1 Ihan hevonhumppaa noi on. Kepukin taisi edellisten vaalien alla luvata että alle 1500 euron pääomatulot verottomaksi, mutta ei asiasta kuulunut yhtikäs mitään enää vaalien jälkeen.

Sdp vaaliohjelma 2014 edition

Tietoa palvelusta Omat tiedot Pääset tarkastelemaan omia tietojasi kirjautuneena palveluun. Lukulista Kirjautuneena käyttäjänä voit lisätä juttuja lukulistalle myöhempää tarkastelua varten. Sivustohaku Voit hakea sivustolta juttuja käyttäen erilaisia hakusanoja. Avaa valikko Klikkaa valikko auki nähdäksesi lisätoimintoja. Facebook Voit seurata Suomen Kuvalehteä Facebookissa Voit jakaa juttuja Facebookissa Voit seurata jutun kirjoittajaa Facebookissa Twitter Voit seurata Suomen Kuvalehteä Twitterissä Voit jakaa juttuja Twitterissä Voit seurata jutun kirjoittajaa Twitterissä Tilaa Suomen Kuvalehden RSS-syöte Siirry linkistä RSS-syötesivulle ja paina Tilaa-nappia saadaksesi tuoreimmat otsikot nopeasti ja vaivattomasti. Sähköposti Voit jakaa juttuja sähköpostilla Voit lähettää jutun kirjoittajalle sähköpostia Jaa juttu WhatsAppissa (käytössä vain mobiililaitteilla) Voit jakaa jutun WhatsAppissa. Tämä toiminto vaatii, että mobiililaitteeseen on asennettu WhatsApp-sovellus. Muuta tekstin kokoa Voit muuttaa tekstin kokoa suuremmaksi tai pienemmäksi.

  1. Vaaliohjelma arkistot - Lue.fi
  2. Vaaliohjelma Archives - Suomen Uutiset
  3. Sdp vaaliohjelma 2012 relatif
  4. Näin Sdp:n vaaliohjelma lisäisi työllisyyttä - Duunitori
  5. Sdp vaaliohjelma 2013 relatif
  6. Sdp vaaliohjelma 2019 lyrics

Oppositiosta vaaleihin lähtenyt SDP johtaa edelleen gallupeja, vaikka kannatus onkin sulanut huippulukemistaan. Puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Huomenta Suomessa, että hallitustunnustelijana hän lähettäisi kaikille puolueille samat kysymykset. Hän ei kuitenkaan näe itseään samassa hallituksessa yhden puolueen kanssa. Viimeisimmässä Ylen gallupissa SDP:n takana kakkosena on perussuomalaiset. Rinteen mukaan hänen olisi vaikea kuvitella istuvansa perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kanssa samassa hallituksessa. – Jussi Halla-ahon kanssa minun henkilökohtaiset arvoni eivät kohtaa kovin vahvasti. Meillä on aika erilainen ihmiskäsitys ja suhtautuminen ihmisyyteen, Rinne sanoo. SDP lupaa jokaiselle jotakin SDP:n oma vaaliohjelma lupaa jokaiselle jotakin: eläkeläisille vappusatasen, maksuttoman varhaiskasvatuksena, opintotuen noston ja indeksikorotuksia. Lupausten hinnasta on kuitenkin ollut epäselvyyttä. Rinne on heittänyt ilmoille luvun 1–3 miljardia, mutta tällä viikolla hän tarkensi tämän vaalikauden hintalapun olevan noin 1, 5 miljardia.

Keskustellaan vaaliohjelmista: SDP : Suomi

Liikkumisen verotus Autoverosta ja ajoneuvoverosta on luovuttava. Verot on kerättävä jatkossa polttoaineiden haittaverotuksen kautta. Tämä olisi minulle henkilönä, joka tarvitsee autoa vain harvoin, todella hyvä uudistus. Toisaalta se saattaisi syödä julkisen liikenteen asemaa, kun kynnys hankkia ajoneuvo laskisi. Tällä hetkellä monen ihmisen ei kannata hankkia vähäisellä käytöllä olevaa autoa verotuksen takia. level 2 En ehkä olisi valmis luopumaan auroverosta, sillä mielestäni se on toimiva kulutusvero. Ymmärrän toki sen haitallisen vaikutuksen autokannan uudistumiseen, joten sen suuruutta voitaisiin tarkastella tai ehkä justeerata päästöjen mukaan, mutten luopuisi siitä täysin. Ajoneuvoveron osalta vähän samoilla linjoilla. Muilta osin ohjelma on turhan ylimalkainen, ja jäin kaipaamaan tarkempaa kannanottoa niille vaihtoehdoille. Työn verotuksen keventäminen on kannatettavaa, mutta kannatusta varten pitäisi tietää mitä sen sijasta sitten verotetaan kovemmin. Veikkauksen ja Alkon monopolien purkamisen osalta jäin samaan tapaan kaipaamaan tietoa siitä, miten siitä aiheutuvat tulonmenetykset paikataan vai paikataanko ollenkaan.

Eläinoikeuspuolueen olisi hyvä tarkentaa vielä esimerkiksi hiilineutraaliustavoitetta, päästövähennystavoitetta sekä terävöittää fossiilisten käytön päättymispäivämäärää. Suomen Kommunistinen Puolue SKP ilmoittaa vaaliohjelmassa tavoitteekseen hiilineutraalin Suomen vuonna 2030, millä puolue asettuu samalle viivalle Vihreiden ja Vasemmiston kanssa. Tehokkaimmin tähän päästäisiin kasvattamalla hiilinieluja ja yksi keino niiden kasvattamiseen olisi avohakkuista luopuminen. Julkisissa hankinnoissa SKP suosisi kasvis- ja vegaaniruokaa. Tämän lisäksi SKP laskisi kasvisten ja kasviproteiinien arvonlisäveroa. Energiantuotannossa SKP edistäisi uusiutuvaa energiaa ja liikenteessä panostettaisiin erityisesti julkiseen raideliikenteeseen. SKP:n tavoitteena on siirtyä asteittain maksuttomaan joukkoliikenteeseen koko maassa. SKP:n hiilineutraaliustavoite on hyvä, mutta konkreettisia toimia tavoitteen saavuttamiseksi esitellään melko vähän ja kokonaisuudessaan ilmasto- ja energiaosuus on melko ohut.

Tarkemmin Rinne ei kuitenkaan avaa, miten kompensaatio käytännössä toteutettaisiin. Katso Huomenta Suomen puheenjohtajatentin toinen osa tästä: 13:24 "Olen aina ollut suurin piirtein samaa mieltä" Rinnettä on vaalikeskusteluissa parjattu hänen vaihtuvista kannoistaan niin Nato-option kuin polttomoottoriautojen ja lihaveron suhteen. Rinne kiistää itse kantojensa vaihdelleen matkan varrella. – Olen aina ollut suurin piirtein samaa mieltä, täsmennettynä joitakin asioita, Rinne sanoo. Rinteen puheet on tulkittu viime viikkoina niin, ettei SDP kannattaisi Natoon liittymisen mahdollisuuden kirjaamista hallitusohjelmaan. Rinne kiistää Huomenta Suomen puheenjohtajatentissä tulkinnan. – On täysin selvää, että sosialidemokraatit kannattaa tilannetta, jossa meillä on aina, itsenäisenä valtiona, itsenäinen mahdollisuus päättää siitä, haetaanko sotilasliiton jäsenyyttä vai ei. "Ilmastonmuutoksesta uskallettava puhua" SDP:n vaaliohjelma on ilmastonmuutoksen torjumisen näkökulmasta kunnianhimoisimpien joukossa, minkä on arvioitu vieneen puolueelta äänestäjiä muihin leirihin.

Näin Sdp:n vaaliohjelma lisäisi työllisyyttä - Duunitori

Palaute tai juttuvinkki Voit antaa toimitukselle palautetta tai lähettää juttuvinkin alla olevalla lomakkeella. Rekisteröidy Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi ä. Digilehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen. Voit lukea Otavamedian tietosuojasta täältä. Mikäli et ole luonut vielä Otavamedia-tiliä, voit tehdä sen tästä. Kirjaudu Jos olet jo luonut Otavamedia-tilin, kirjaudu tästä palveluun: Jos tarvitset apua rekisteröinnissä, asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Lue kirjautumisohjeet. Unohditko salasanasi? Tilaa uusi. Eikö sinulla ole tunnusta? Rekisteröidy palveluun. Tarvitsetko apua kirjautumisessa? Jos sinulla on ongelmia Otavamedia-tilin aktivoinnissa, otathan yhteyttä digipalveluumme. Digipalvelu Puhelin (09) 156 6227 Avoinna ma–pe 8–19 Asiakaspalvelu auttaa lehtitilauksiin liittyvissä asioissa, kuten laskutus- tai osoitteenmuutosasioissa ja tilapäisissä jakelunkeskeytyksissä.

Sdp:n vaaliohjelma on ihailtavan radikaali, ja puolueessa pelätään, että äänestäjät tajuavat sen Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ja kansanedustaja, puoluevaltuuston puheenjohtaja Sirpa Paatero esittelivät puolueensa sote-askelmerkit tulevalle vaalikaudelle Helsingissä torstaina 14. maaliskuuta. (KUVA: Martti Kainulainen / Lehtikuva) Meillä taitaa olla sama suunta. Näin kuuluu Sdp:n vaalilause. Se on hyvä iskulause, koska se erottuu muista. Se jää mieleen. Sitä jää miettimään. Mutta mitä se tarkoittaa? Vaalilauseen alussa Sdp puhuttelee äänestäjiä me-pronominilla.

Torjuntataistelu onnistui jälleen hyvin. Muuten tavoitteet olivat varsin (pikku)porvarillisia ja yrittäjämyönteisiä. Päälle kaatuva taantuma huomioitiin lähinnä toteamuksella "Suomi elää murroksessa". Keskeisiä asioita olivat: Rkp haluaa kantaa vastuuta siitä, että saamme julkisen talouden tasapainoon – No näinhän ei käynyt. Tosin Rkp jätti viisaan varauksen, että tavoitteen pitäisi toteutua seuraavan kahden eduskuntakauden aikana, siis vuoteen 2019 mennessä. Rkp näkee Pohjoismaat Suomen kansainvälisen yhteistyön perustana niin EU:ssa kuin muutenkin – + RKP tietenkin puolustaa pohjoismaista yhteistyötä. Turvallisuuspolitiikassa se on kuitenkin tehnyt ennen kuvittelemattoman kurssin reivauksen kohti Nato-jäsenyyttä. Kuntien palvelutuotantoa täytyy tehostaa – Juuttui Sote-suohon. Kristillisdemokraatit: Uskonto, isänmaa, heteroliitto Päivi Räsäsen kristillisdemokraatit tulivat hallitukseen taistelemaan perhearvojen puolesta. Kuva: Roni Rekomaa Kristilliset ilmoittivat komeasti taistelevansa Kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.